5 receptes no manas vecmammas pavārgrāmatas, kas manu dzīvi padarīja vienkāršāku: ģimene ir gardi paēdusi, bet es stundām nestāvu pie plīts.
Man bija apnicis katru dienu stundām stāvēt pie plīts. Tā es sāku meklēt vienkāršas, ātras receptes, lai ģimen būtu gardi un veselīgi paēdusi, bet es nejustos kā nodzīts zirgs, gatavojot kārtējo maltīti.
Garšīgs smērējums 5 minūtēs. Nopērciet veikalā tikai vienu konservētu produktu!
Kādas sastāvdaļas mums ir vajadzīgas:
Vārītas olas – 3 gab.
Tuncis – 1 bundža
Gurķi – 2 gab.
Krējuma siers – 2 ēdamkarotes
Sāls – pēc garšas
Gatavošanas metode:
Olas sarīvē vai samīca ar dakšiņu, pievieno sasmalcinātu svaigu gurķi.
Pievieno sieru, tunci, sāli un samaisa.
Pasniedz ar maizi!
Garlaicīgie pelmeņi atkal kļūs par iekārojamu ēdienu. Tikai viena sastāvdaļa var būtiski mainīt garšu!
Vairums pērk jau gatavus pelmeņus, jo, lai tos pagatavotu pašiem, ir jāprot taisīt mīklu, un mazo pelmeņu gatavošana nav īpaši patīkams darbs, taču ir arī tādi, kam patīk lāpīt virtuvē, radot īstus šedevri no parasta ēdiena.
Ir viens mazs noslēpums, kā jūs varat padarīt šo ēdienu vēl garšīgāku un aromātiskāku. Tas viss ir par vienu lētu sastāvdaļu, kas, iespējams, ir atrodama katrā virtuvē.
Tuvākajā lielveikalā noteikti. Mēs runājam par lauru lapu. Šī garšviela jāpievieno maltajai gaļai, kas tiks izmantota kā pildījums pelmeņiem.
Lasi vēl: Vārot olas, pievienojiet lētu tīrīšanas līdzekli, un tās viegli nolobīsies!
Tā kā maz ticams, ka pārdošanā atradīsiet maltas lauru lapas, jums vajadzētu uzkrāt veselas lapas un pēc tam tās sasmalcināt, izmantojot kafijas dzirnaviņas.
Garšvielas jāuzglabā tīrā, sausā, hermētiski noslēgtā traukā – tā jebkurā brīdī būs pieejama piedeva, kas nepieciešama neaizmirstamu pelmeņu pagatavošanai.
No parastās maltās gaļas sanāks kaut kas garšīgs. Vienkārša rullīšu recepte gan svētkiem, gan ikdienai
Kādas sastāvdaļas mums ir vajadzīgas:
Lavašs – 400 grami
Maltā vistas gaļa – 350 grami
Cietais siers – 80 grami
Sīpoli – 50 grami
Burkāni – 50 grami
Piens – 150 grami
Sāls, pipari – pēc garšas
Sāksim gatavot:
Pievienojiet maltajai gaļai iecienītākās garšvielas un kārtīgi samaisiet.
Ietauko pitas maizi, ietin ciešā rullī un sagriež porcijās.
Sīpolus un burkānus apcep eļļā līdz zeltainam.
Liek ruļļus, pielej pienu, vāra vāku 15-20 minūtes.
5 minūtes pirms gatavības pārkaisa ar rīvētu sieru.
Pannā ielej vīnu un pievieno sāli un piparus – itāļu liellopu aknas ir gatavas
Vai jūs zināt, kā aknas tiek pagatavotas Itālijā? Noteikti izmēģiniet šo recepti, vīns un sīpoli ir pamatsastāvdaļas!
SASTĀVDAĻAS
Liellopu aknas – 500 g
Sīpoli – 200 g
Sviests – 50 g
Olīveļļa – 1 ēd.k.
Sausais baltvīns – 100 ml
Sāls – pēc garšas
Malti melnie pipari – pēc garšas
GATAVOŠANA
1. Sīpolu sagriež pusgredzenos un viegli apcep uz pannas olīvu + sviesta eļļu maisījumā apmēram 5 minūtes uz vidējas uguns.
2. Pannā ielej vīnu. Garšojiet ar sāli un pipariem. Vāra uz lēnas uguns, līdz vīns ir iztvaikojis un sīpols ir mīksts, apmēram 7 minūtes.
3. Sautēto sīpolu pārliek uz šķīvja, izspiežot eļļu.
4. Liellopu aknas nomizo, nomazgā un nosusina. Sagriež plānos gabaliņos.
5. Ātri apcepiet aknas uz pannas, burtiski 2-3 minūtes no katras puses uz lielas uguns. Garšojiet ar sāli un pipariem.
6. Samaziniet siltumu un ievietojiet sīpolu virs aknām. Vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.